Skip to main content

St. Elisabeth Kapel

De St. Elisabeth kapel is een grote kapel, feitelijk een kerk, met een neoclassicistisch uiterlijk in het Heerlense stadsdeel Heerlerbaan, gelegen aan Zandweg 180. De kapel is gebouwd in 1934 en behoort van oudsher bij het Vroedvrouwencomplex van Heerlen, het tegenwoordige Parc Imstenrade. Het interieur toont natuursteen, veelal mergelsteen, en doet denken aan basilicastijl. De kapel is geklasseerd als Rijksmonument.

Afscheid

Sinds 2001 is de Elisabethkapel te huur voor een afscheid naar uw persoonlijk wensen. In de kapel zijn 175 zitplaatsen en is een geluidsinstallatie aanwezig voor spraak en muziek.

Download Locatiegids
Koffietafel

Aansluitend kunt u terecht bij brasserie La Valeur voor een eventuele koffietafel tot 100 personen. La Valeur is gelegen op de woonlocatie Parc Imstenrade, de voormalige vroedvrouwenschool. De omgeving van het restaurant ademt nog steeds de sfeer van vervlogen tijden uit, met de vele authentieke elementen zoals de marmeren vloer en het gewelfde trappenhuis. Bij brasserie La Valeur vindt u de Orangerie, een royale ruimte met veel daglicht, bij uitstek geschikt voor koffietafels.

Parkeren

Bij de Elisabethkapel zijn 30 parkeerplaatsen. Verder kunt u gebruik maken van openbare parkeerplaatsen in de nabije omgeving.

St. Elisabeth Kapel
Zandweg 180
6418 PB Heerlen