uitvaart op de schinvelderhoveDe tijd dat een uitvaart in de kerk plaatsvond door middel van een uitvaartmis voorafgaande aan de begrafenis, ligt ver achter ons. De toenemende populariteit van cremeren als alternatief voor begraven heeft de geschiedenis van de uitvaart flink veranderd.

Tegenwoordig neemt men zelfs niet meer genoegen met een afscheid in een crematoriumaula, niet in den minste omdat het als minder uniek of persoonlijk wordt ervaren.

Wij zien al gedurende een hele tijd dat een goed uitvaartbedrijf ook alternatieven moet kunnen bieden. Andere locaties om een uitvaart te kunnen verzorgen dan enkel kerk en crematorium. Men is zich steeds beter bewust van de mogelijkheden op het gebied van de inkleding van een afscheidsceremonie en de keuze van de locatie is daarvoor vaak veelbepalend.

Wij zetten de door ons zorgvuldig geselecteerde locaties dan ook graag de komende tijd voor u op een rijtje. We vertellen u iets meer over onze locaties, hun oorsprong, maar ook de mogelijkheden die de diverse locaties bieden voor het verzorgen van een mooi afscheid.

Vandaag vertellen we u iets meer over De Schinvelderhoeve!

De Schinvelderhoeve is een monumentale carré hoeve, gelegen temidden van het groen, omgeven door water, op deschinvelderhoeve uitvaart schinveld brunssum afscheidsceremonie grens van Brunssum en Schinveld. De eerste vermelding van de hoeve wordt al gedaan in 1385 als Landgoed huis Heyenhoven, een plek met historie en benoemd tot rijksmonument.

‘Kasteel’ Heyenhoven zou een van de meerdere benamingen van de hoeve zijn. Naast deze niet zo bekende benaming ‘Heyenhoven’ kent de hoeve vooral de veel gebruikte benamingen ‘Het Huisken’ of ‘Sjilvender Huuske’ en tegenwoordig de Schinvelderhoeve.

carré hoeve schinvelderhoeve afscheidceremonie uitvaartAls u door de poort loopt arriveert u op het binnenplein, omgeven door een carré, bestaande uit 7 sfeervolle zalen, ingericht voor groepen van 10 tot 300 personen. Aan de achterzijde bevinden zich nog de privétuinen die een extra dimensie kunnen geven aan een afscheid.

De afscheidsceremonie.

UitvaartLimburg is de enige uitvaartverzorger die op de Schinvelderhoeve haar afscheidsceremonies en rouwbezoek mag verzorgen. Via de binnenplaats van de hoeve wordt u geleid naar de oude boerenschuur. Deze is prachtig gerestaureerd tot authentieke ceremoniegelegenheid. Hier is het mogelijk een mooi afscheid te verzorgen tot maximaal 250 personen. De boerenschuur is voorzien van alle moderne technologie waardoor het afscheid begeleid kan worden met (live)muziek en/of fotopresentaties.

In de hoeve zelf vindt u diverse sfeervol ingerichte heerenkamers die geschikt zijn voor een afscheid in kleinere kring en/of rouwbezoek indien dat gewenst is.

Uiteraard is het mogelijk aansluitend aan het afscheid een koffietafel plaats te laten vinden op de Schinvelderhoeve. Afhankelijk van uw wensen vindt dit in één van de 7 heerenkamers in de hoeve plaats dan wel op het binnenplein of in de privétuinen.

Kortom een prachtige locatie voor een persoonlijk, maar vooral uniek afscheid, want laten we eerlijk zijn: ieder mens is uniek en verdiend een waardig, passend afscheid.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden op De Schinvelderhoeve? Neem contact met ons op!

 

Mariëlle v/d Heyden

Author Mariëlle v/d Heyden

More posts by Mariëlle v/d Heyden